Vinnarskalle - 2700 frågor och svar om sport

Vinnarskalle – Frågesport om sport!

Vinnarskalle är det första spelet från Svenska Supporterspel AB och är ett kunskapsspel där spelarna ska svara på frågor. Det som skiljer Vinnarskalle mot andra liknande frågespel är att här finns det inte några kategorier, utan här handlar det bara om SPORT.

För att Vinnarskalle ska tilltala så många som möjligt finns det frågor från de flesta sporter och idrottsgrenar. Fördelningen av frågor mellan de olika sporterna och idrottsgrenarna motsvarar på ett ungefär andelen utövare och den mediala bevakningen i Sverige.

Vinnarskalle innehåller bl a frågor inom följande områden:

Bollsport, Friidrott, Gymnastik, Handikappidrott, Hästsport, Idrott, Issport, Kampsport, Motorsport, Olympiska spel, Precisionssport, Racketsport, Simsport, Skidsport

Vidare finns det också frågor om sport inom film, musik, litteratur, TV, radio och annat sportrelaterat.

Har vi missat något?

Tycker du att vi har missat någon idrottshjälte, ett rekord, en intressant händelse eller något liknande inom sportens värld? Då får du givetvis skicka in din egen sportfråga med svar till oss på vinnarskalle@supporterspel.se, så kanske just din fråga kommer med vid nästa uppdatering av spelet Vinnarskalle.

Faktafel i spelet?

Vi ber om ursäkt om ett faktafel i spelet Vinnarskalle har inneburit långa och heta diskussioner om vem som har rätt och fel. Sportens värld är levande, det som är ett världsrekord idag kan vara historia i morgon. Grundregeln är dock att det är svaret på frågekortet som gäller.

För att hålla Vinnarskalle så aktuellt som möjligt uppdaterar vi frågorna och svaren med jämna mellanrum. Därför tar vi tacksamt emot alla mail på vinnarskalle@supporterspel.se med rättelser av eventuella fel som ni upptäckt i spelet. Ange spelkortets nummer i högra hörnet, frågan/svarets nummer 1 – 6, samt vad felet består i.